KERAMIK

Hos Lilla makeriet kan du hitta keramik i de flesta former. Jag arbetar i stengods som är en högbränd lera (över 1200 grader). I och med den höga temperaturen blir keramiken mycket hård och vattentät. Keramiken är både ugnfast och klarar frost.


Idag arbetar jag mestandels utanför drejskivan och gör frukter, grönsaker, djur och trädgårdskonst.

FRUKTER OCH BÄR


Här kan du se de frukter och bär jag gör. Jag älskar att känna formerna växa fram och det är en utmaning att få dem att likna naturen.

GRÖNSAKER


Jag älskar formerna på grönsaker. De lugna färgerna faller mig också i smaker. Min favorit är utan tvivel vitlökarna. Jag kan göra vitlök på vitlök utan att tröttna. De mjuka formerna och roten som bryter av tilltalar mig estetiskt.

DJUR


Djur är spännande att trolla fram i lera. Många djur liknar varandra i processen men det är de små skillnaderna som blir avgörande - ögon och örons placering, nosens längd mm.

STENGODS - SVART/VIT


Här har jag gjort en mer stilren serie bestående av rå stengodslera i svart eller vit. Riktigt snyggt att kombinera med enkla glaserade föremål.

SKÅLAR och FAT


Denna serie är gjord med tekniken kavling. Några av faten/skålarena är glaserade andra är råa. Några har präglade mönster. De flätade skålarna är specielt designade till att vara utomhus då de släpper genom regnvattnet.

KONSTVERK


På konstutställningar tar jag ofta med större verk.

Här en skurspann fyld med gul lök - allt i keramik!

KONST på PINNE


Här kan du se de frukter och bär jag gör. Jag älskar att känna formerna växa fram och det är en utmaning att få dem att likna naturen.

Följ mig på

INSTAGRAM